BREDA – Wat een doodnormale woensdag in november leek te gaan worden werd voor een tweetal mantelzorgers uiteindelijk een hele bijzondere dag. Zij werden op de Dag van de Mantelzorg verrast door bestuursleden van Annafrijdag voor hun onbetaalbare inzet als mantelzorger. Op deze dag worden onzichtbare helden welverdiend in het zonnetje gezet. Dat waren dit keer de familie Piqué en de heer Loomans. Zij ontvingen allebei de fraaie Annafrijdag Award, een prachtig boeket bloemen en vooral heel veel dank en warmte.

De Dag van de Mantelzorg – 10 november – wordt elk jaar overal in het land benut om mantelzorgers even te bedanken voor hun zorgzaamheid en inzet. Nederland telt bijna 5 miljoen (!) mantelzorgers, jong en oud, die zich vaak onzichtbaar inzetten voor een ziek familielid, een vriend of buur. Het bestuur van Annafrijdag benut deze dag graag om ook in Breda en omgeving een zichtbare pluim uit te delen. Dat kon gezien de omstandigheden helaas niet met toeters en bellen gebeuren, maar daardoor was de verrassing bij de beide ontvangers van de awards niet minder groot. Het gebaar werd enorm op prijs gesteld en in dank aanvaard.

Mantelzorg is zorg die gezien mag worden, daarvan zijn ook de bestuurs- en commissieleden van Annafrijdag volledig overtuigd. Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, zeker niet in de huidige tijden. Door het uitreiken van de awards en bijbehorende boeketten werd de waardering eens te meer getoond. Annafrijdag hoopt op 21 juni 2022 weer een gala voor het annafrij huis te kunnen organiseren. Samen met tal van betrokken bedrijven, donateurs en vrijwilligers blijft men zich zo inzetten voor de mantelzorgers en hun werk. De beide awards zijn mede mogelijk gemaakt door ZorgMies regio Breda e.o.

Meer Informatie over Annafrijdag is te vinden op www.annafrijdag.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *